O NAS

Leta 1993 sta se Miha in Mimi Gluščič, na pobudo in željo Miha, odločila odpreti restavracijo in začeti skupno poslovno pot. Otvoritev Restavracije Center je uspela odlično in kmalu se je začela odvijati njuna zgodba.

Mimi je goste sprejemala, Miha pa je skrbel, da so bili siti in zadovoljni. Imela sta veliko pomoči svojih staršev in brata ter seveda tudi prijateljev. Skozi leta so se v delu v restavraciji lepo znašli tudi vsi trije njuni otroci, vsi izobraženi v gostinski smeri: Špela in Martin v kuhinji, Grega pa v strežbi. Z nami so bili tudi drugi mlajši in starejši člani širše družine. Miha nas je veliko naučil o kuhi in hrani. Vedno je vztrajal pri domačih jedeh in kvalitetnih sestavinah – še danes štruklje pripravljamo iz domačega testa in skute. Organiziral je zabave, kot so pustovanje, martinovanje in silvestrovanje. Kuhal je nojeve jedi, divjačinsko, dalmatinsko in celo romunsko. V Centru je bilo vedno veselo.

Na njegovo pobudo je bil ustanovljen Klub Leških Centrašev, katerega člani so bili Leščani in moški iz bližnjih krajev. Klub je skrbel za druženje, zabave, pohodništvo, tradicijo. Povezal je veliko ljudi.

Miha in Mimi sta se »umaknila« burnega gostinstva, in se preselila na Sankaško kočo nad Begunjami, kjer sta oskrbnika koče. Špela in Martin še danes vihtita svoje kuhalnice. Nekaj let sta skupaj skrbela za dobro hrano v Centru, ji dodala tudi picerijo in vlila nekaj sodobnosti v restavracijo in hrano. Zdaj je vajeti Restavracije in picerije Center prevzela Špela. Špela je diplomirala na Višji šoli za gostinstvo in turizem Bled, nato pa se je dodatno izobraževala v pripravi slaščic. Opravila je tečaj na priznani slaščičarski šoli La Ganache, kjer je osvojila novo znanje, ki ga sedaj uporablja pri peki slaščic in tort.

Ponudba restavracije še vedno ostaja zvesta klasiki in tradicij ter lokalnemu okolju.